Πώς καθαρίζω το πλυντήριο μου; - Serviceworld
20393
post-template-default,single,single-post,postid-20393,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Πώς καθαρίζω το πλυντήριο μου;

Πώς καθαρίζω το πλυντήριο μου;

Ο καθαρισμός του πλυντηρίου σας είναι ένα σημαντικό μέρος της τακτικής συντήρησης, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή οσμών, μούχλας και άλλων προβλημάτων που μπορούν να επηρεάσουν την καθαριότητα των ρούχων σας.

Κάποια πλυντήρια διαθέτουν ειδικό πρόγραμμα καθαρισμού κάδου. Διαφορετικά, ακολουθούν τα γενικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να καθαρίσετε το πλυντήριό σας.

Ελέγξτε το εγχειρίδιο του πλυντηρίου σας: Πριν ξεκινήσετε, ελέγξτε το εγχειρίδιο του πλυντηρίου σας για να δείτε εάν υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες ή συστάσεις για τον καθαρισμό του πλυντηρίου σας.

Κάντε ένα ζεστό κύκλο πλύσης με ξύδι: Γεμίστε το πλυντήριό σας με ζεστό νερό και προσθέστε 1 με 2 φλιτζάνια λευκό ξύδι. Αφήστε το μηχάνημα να λειτουργήσει έναν πλήρη κύκλο χωρίς ρούχα μέσα. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση τυχόν συσσωρεύσεων ή υπολειμμάτων μέσα στο πλυντήριο.

Σκουπίστε το τύμπανο και την πόρτα: Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος πλύσης, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί για να σκουπίσετε το εσωτερικό του τυμπάνου και την πόρτα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε οποιεσδήποτε περιοχές με ορατή συσσώρευση ή λεκέδες.

Εκτελέστε ένα ζεστό κύκλο με μαγειρική σόδα: Γεμίστε ξανά το πλυντήριό σας με ζεστό νερό και αυτή τη φορά προσθέστε 1/2 έως 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα. Αφήστε το μηχάνημα να λειτουργήσει έναν πλήρη κύκλο. Αυτό θα βοηθήσει στην εξουδετέρωση τυχόν υπολειπόμενων οσμών ή συσσωρεύσεων στο μηχάνημα.

Σκουπίστε ξανά το τύμπανο και την πόρτα: Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί για να σκουπίσετε ξανά το εσωτερικό του τυμπάνου και την πόρτα.

Αφήστε την πόρτα ανοιχτή: Μετά τον καθαρισμό, αφήστε την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή για να στεγνώσει τελείως ο κάδος. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή τυχόν συσσώρευσης υγρασίας που μπορεί να οδηγήσει σε μούχλα ή οσμές.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα σε τακτική βάση, μπορείτε να διατηρήσετε το πλυντήριό σας καθαρό και να λειτουργεί σωστά.