Πως καθαρίζουν οι λεκέδες από κόκκινο κρασί - Serviceworld
20343
post-template-default,single,single-post,postid-20343,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Πως καθαρίζουν οι λεκέδες από κόκκινο κρασί

Πως καθαρίζουν οι λεκέδες από κόκκινο κρασί

Οι λεκέδες από κόκκινο κρασί μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθούν, αλλά υπάρχουν αρκετές μέθοδοι που μπορούν να είναι αποτελεσματικές για την αφαίρεσή τους, ανάλογα με τον τύπο του υφάσματος ή της επιφάνειας που λερώνεται. Ακολουθούν μερικά βήματα που μπορείτε να δοκιμάσετε:

Καθαρίστε αμέσως τον λεκέ: Όσο πιο γρήγορα μπορείτε να ενεργήσετε, τόσο το καλύτερο. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό λευκό πανί ή χαρτοπετσέτα για να καθαρίσετε τον λεκέ και να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο κρασί. Μην τρίβετε τον λεκέ, γιατί μπορεί να εξαπλωθεί και να πήξει βαθύτερα στο ύφασμα ή στην επιφάνεια.

Χρησιμοποιήστε σόδα: Βρέξτε ένα καθαρό λευκό πανί με σόδα και χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε τον λεκέ. Η σόδα μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση του κόκκινου κρασιού και στην ανύψωση του από το ύφασμα ή την επιφάνεια. Wine Images – Browse 4,458,789 Stock Photos, Vectors, and ...

Χρησιμοποιήστε λευκό κρασί: Εάν έχετε λευκό κρασί στο χέρι, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε τον λεκέ από κόκκινο κρασί. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα λευκού κρασιού πάνω στο λεκέ και χρησιμοποιήστε ένα καθαρό λευκό πανί για να τον σκουπίσετε. Η ιδέα πίσω από αυτή τη μέθοδο είναι ότι το λευκό κρασί μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση του κόκκινου κρασιού και να διευκολύνει την αφαίρεσή του.

Δοκιμάστε ένα καθαριστικό λεκέδων: Υπάρχουν πολλά εμπορικά προϊόντα αφαίρεσης λεκέδων που διατίθενται ειδικά για λεκέδες από κόκκινο κρασί. Ακολουθήστε τις οδηγίες στο προϊόν για καλύτερα αποτελέσματα.

Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα ξιδιού και μαγειρικής σόδας: Ανακατέψτε ίσα μέρη λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα για να δημιουργήσετε μια πάστα. Εφαρμόστε την πάστα στον λεκέ και αφήστε τον να καθίσει για λίγα λεπτά. Ξεπλύνετε καλά την περιοχή με νερό και επαναλάβετε όσο χρειάζεται μέχρι να αφαιρεθεί ο λεκές.

Πλύσιμο ρούχων: Εάν ο λεκές είναι στα ρούχα, πλύνετε το ρούχο το συντομότερο δυνατό σε κρύο νερό και ακολουθήστε τις οδηγίες της ετικέτας φροντίδας. Αποφύγετε τη χρήση ζεστού νερού, καθώς αυτό μπορεί να δημιουργήσει τον λεκέ.

Σημείωση: Πριν δοκιμάσετε οποιαδήποτε από αυτές τις μεθόδους, είναι σημαντικό να δοκιμάσετε το διάλυμα σε μια μικρή, δυσδιάκριτη περιοχή πρώτα για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα προκαλέσει ζημιά ή αποχρωματισμό.